Start chat!
Chat accepted!
Sorry, the chat is not available at this moment.

Skip to Main Content »

Worlds First Condom Speciality Shop
 

U hebt niets in uw winkelwagen.

Taal

You're currently on:

Nieuwsbrief februari 2021

08-02-2021 11:53

Click and Collect

Hoewel onze winkel aan de buitenkant gesloten lijkt, zijn ons team en onze fietskoeriers wel aanwezig.

Onze webshop is 24/7 open.  Dus bel, mail of chat voor advies. We versturen uw pakket zo snel mogelijk!

Click and Collect vanaf 8 februari: bestel online en haal uw bestelling bij ons af. (Bellen of chatten mag ook.)

Woont u binnen de ring van Amsterdam?

Dan geldt zelfs: voor 16.00 besteld, dezelfde dag door onze eigen fietskoerier geleverd.

 

Liefde en Lockdown Valentijns Pakket

Je geliefde verrassen met een diner in jullie favoriete restaurant zit er even niet in. Maar je kunt het ook thuis romantisch maken.
We helpen je graag op weg met ons Valentijnspakket: een spannende mix van bijzondere condooms en een glijmiddel met zoete smaak.

 

Condomerie te gast bij Kussenpraat

 

Kussenpraat van Rébecca Franco is een podcast die sociale normen over seks en seksualiteit uitkleedt.

In deze aflevering sprak Condomerie met Rebecca over condooms verkopen in Amsterdam sinds 1987. Theodoor vertelt over het belang van condooms voor het bestrijden van HIV/AIDS, de veranderingen van de "rosse buurt" door de jaren heen en de nieuwste ontwikkelingen rondom condooms. Kalja vertelt over de verschillende maten en materialen  en waar je op moet letten bij het zoeken naar fijne condooms.

 

Persoonlijk proefpakket

Nu we allemaal vaker thuis zijn, hebben we ook meer tijd om te experimenteren.

Een goed moment om het perfecte condoom te vinden. Precies de goede maat bijvoorbeeld, wat meer ruimte bij de top, of een condoom dat aangenaam ruikt.

Condomerie biedt nu de mogelijkheid om een eigen proefpakket met 10 condooms samen te stellen.

U kunt ons via mail, chat of telefoon laten weten welke condooms u graag wilt proberen. En natuurlijk adviseren we hier graag bij!

 

 

"Heeft u ook xxxxxs condooms met bananensmaak?" 

 

Giechelende stemmen aan de telefoon. "Jazeker" antwoorden wij. "Maar we kunnen ze niet meer vinden, zo klein zijn ze ."

Condomerie ontvangt- normaal gesproken- regelmatig jongeren in de winkel. Soms komen ze met vrienden,  met ouders of met de hele klas. Meestal stappen ze gewoon even binnen om rond te kijken. Op afspraak geven we schoolklassen  zelfs een mini-workshop Condomologie. Uiteindelijk ontstaat er altijd een open gesprek over veilig vrijen en keuzes maken.

Wat missen we ze nu.  Geen “Ieuw! Gatver!” voor de etalage. Geen verrassende vragen meer in de winkel.

Gelukkig wisten ze ons de afgelopen weken toch te vinden:  “prank calls” die we natuurlijk serieus beantwoorden. En de topper: ouderwets belletje trek! Eindelijk hadden we wat lol om onze gesloten winkeldeur.

Voor de leraren die vanuit huis een les willen geven over condooms: kijk eens naar onze condoomkoffer 

Een compleet pakket met verschillende condooms, een informatieboekje en een aantal voorbeeldlessen.

 

Dag van de betaalde liefde

Op maandag 15 februari viert PROUD – de belangenvereniging voor

sekswerkers – de Dag van de Betaalde Liefde. Op deze dag wil PROUD trots aandacht vragen voor de rechten van sekswerkers . 

Posted in News By Condomerie Team

Vers van de pers

05-10-2020 15:42

Vers van de pers

Condomerie brengt deze boeken graag onder de aandacht. Omdat voorlichting steeds weer opnieuw belangrijk is. En omdat we er in worden genoemd, en daar zijn we trots op! We zien het condoom als een onderdeel van een hele reeks aan voorbehoedmiddelen. De keuze die je maakt hangt af van de omstandigheden en kan verschillen per levensfase.

 

De anticonceptie bijbel

 

Anneloes Nieuwenhuijse, het brein achter LotteLust.nl, en Laura Hiddinga hebben  een helder en duidelijk boek geschreven over alles wat je wilt weten van elke vorm van anticonceptie.

Door praktische informatie te combineren met ervaringen van andere vrouwen en een toelichting van gynaecologen en huisartsen, is dit een complete en toegankelijk geschreven informatiegids – in een stijlvol jasje.

 

Yes Baby

In de zomer van 2018 schreven Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen het pamflet Damn, Honey. Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt. Speciaal voor middelbare scholieren schreven zij nu een nieuw pamflet: Yes Baby, waarin ze diverse thema’s aanpakken waar vooral scholieren mee te maken krijgen én waarin ze uitleggen dat je nooit te jong bent om feminist te zijn.

 Yara (27): ‘’Ik had dit boekje zó graag willen lezen in mijn puberende jaren. Ik weet in elk geval wat ik mijn (nog niet bestaande) dochter ga geven!''

Labels:

Posted in News By Theodoor van Boven

Een glijmiddel kiezen

22-03-2020 18:06

Glijmiddel

Niet iedereen maakt van nature voldoende vocht aan om stroefheid bij penetratie weg te nemen. Stroefheid kan pijn veroorzaken en het vergroot de kans dat het condoom scheurt. Wanneer u last heeft van vaginale droogheid , kan glijmiddel zeker verlichting bieden. Maar het is niet altijd de enige oplossing. Als het niet duidelijk is wat de droogheid veroorzaakt, overleg dan ook met de huisarts of een seksuoloog. Met hun tips en aanbevelingen op zak, kunt u vervolgens zelf op zoek naar een glijmiddel dat u een waardevolle toevoeging vindt.

Vrijen wordt vaak sensueler en soepeler als u een goed glijmiddel gebruikt. Het is niet altijd nodig om glijmiddel te gebruiken, maar voor sommige mensen en situaties is het fijn om extra glijmiddel bij de hand te houden. Het kan helpen de huid te beschermen bij vaginale droogheid en het biedt extra bescherming aan het condoom. Bovendien is met name siliconen glijmiddel fijn om mee te masseren of te masturberen. Glijmiddel op waterbasis en siliconen glijmiddel zijn veilig te combineren met latex condooms. Condomerie biedt een ruime keuze in soorten glijmiddel: bijvoorbeeld met smaak, verwarmend effect of met biologische ingredienten.

Waarom zou ik glijmiddel op waterbasis kiezen?

Glijmiddel op waterbasis is makkelijk in gebruik, vaak voordelig in aanschaf en na gebruik makkelijk weg te vegen. Er zijn veel verschillende soorten en merken verkrijgbaar. Door deze ruime keuze, kun je makkelijk variëren en is de kans groot dat je een glijmiddel vindt dat bij je past.

Wat is glijmiddel op waterbasis?

Een glijmiddel op waterbasis bevat niet alleen water. Water is het basis ingrediënt, maar er is nog meer aan toegevoegd. Sommige bestanddelen worden toegevoegd zodat dat het glijmiddel lang blijft glijden. Vaak wordt hier glycerine voor gebruikt. Andere ingredienten (zoals bijvoorbeeld melkzuur) maken dat het glijmiddel een PH-waarde heeft die is aangepast aan de gevoelige huid van de vagina. Bovendien moet het glijmiddel niet te snel bederven waarvoor conserveermiddelen nodig zijn. Dit kunnen parabenen zijn, maar citric acid kom je ook regelmatig tegen. Om een glijmiddel extra aantrekkelijk te maken, kunnen er smaken en geuren aan toegevoegd worden.

Glijmiddel op waterbasis vs. glijmiddel op siliconenbasis

De meeste glijmiddelen zijn op waterbasis. Maar er is ook glijmiddel op siliconenbasis te koop. Beide soorten glijmiddel kun je veilig gebruiken met condooms. Het glijmiddel dat condoomfabrikanten op condooms aanbrengen, is bijna altijd op siliconenbasis.

Glijmiddel op waterbasis voelt aan als een gel en is vaak makkelijk te doseren. Waterbasis glijmiddelen drogen na verloop van tijd op, dus soms is het nodig wat extra glijmiddel toe te voegen. Eventuele vlekken zijn makkelijk te verwijderen.

Glijmiddelen op siliconenbasis blijven heel lang glad en voelen een beetje aan als olie. Eventuele vlekken zijn wel te verwijderen, maar dit kost wat meer moeite. Siliconen glijmiddel kunt u beter niet combineren met siliconen speeltjes. Het glijmiddel kan de speeltjes aantasten. Waterbasis is dan een betere keuze.

 

Voor beide soorten glijmiddel geldt dat er dikke geconcentreerde versies zijn, en vloeibaardere varianten. Over het algemeen blijven de dikkere gels langer glijden en zijn ze makkelijker te doseren. Maar niet iedereen vindt een dikke gel fijn. Dan is een vloeibaarder glijmiddel prettig. Zo nodig kunt u na enige tijd extra glijmiddel toevoegen.

Biologisch glijmiddel

Sommige merken zoals BIOGLIDE maken alleen gebruik van plantaardige ingredienten. Het merk Yes Yes Yes let er ook op dat alle plantaardige ingredienten “Certified Organic”zijn.

Ook de mensen die graag veganistische producten gebruiken, hebben een ruime keuze. Veel merken zijn geschikt voor veganisten, sommige glijmiddelen op waterbasis dragen ook het logo van de Vegan Society. Kijk eens bij het merk Fair Squared en Ritex

Gevoelige huid.

Mensen met een gevoelige huid kunnen soms een ingrediënt niet verdragen terwijl datzelfde ingrediënt bij anderen geen problemen geeft. Welke ingrediënten dit zijn, verschilt per persoon. Het is dan ook moeilijk te voorspellen welk glijmiddel de beste keuze gaat zijn.( Bij klachten raden we overigens altijd aan om ook met de huisarts te overleggen. Wellicht is er iets anders aan de hand.)

Soms is het soms voldoende om een glijmiddel zonder glycerine of zonder parabenen te proberen. Als dit geen verlichting geeft, aarzel dan niet om contact met Condomerie op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Massagegel

Gewone massage olie is niet goed te combineren met condooms: de olie verzwakt het latex en het condoom kan knappen. Gelukkig zijn er ook glijmiddelen op waterbasis die geschikt zijn om mee te masseren. De Durex Play Massage bijvoorbeeld, of de Wet Stuff Slippery Stuff. Het voordeel van massagegels op waterbasis is dat ze makkelijk met een vochtige doek weg te vegen zijn. Nadeel is dat ze na een tijdje een beetje plakkerig kunnen aanvoelen. Wie dit storend vindt, zou eens een siliconen glijmiddel kunnen proberen. Dit voelt als een olie, blijft lang glad en wordt niet plakkerig. De Wet Stuff Touch is hier een mooi voorbeeld van.

Posted in News By Condomerie Team

Vegan condooms

22-03-2020 17:29

Vegan condooms

Condomerie biedt standaard, ruimere én strakkere vegan condooms van verschillende merken in allerlei smaken. Dankzij de ruime keuze bij Condomerie wordt het heel leuk en makkelijk om vegan condooms te gebruiken. En om het compleet te maken: er bestaan gelukkig ook vegan glijmiddelen.

Wat zijn vegan condooms?

Door sommige condoomproducenten wordt in het productieproces van vloeibaar natuurlijk latex tot condoom een dierlijk eiwit toegevoegd: caseïne. Bij het produceren van vegan condooms wordt dit dierlijke eiwit vervangen door een alternatief (distel extract bijvoorbeeld). Onze vegan condooms zijn vrij van dierlijke ingrediënten. Er zijn tegenwoordige meerdere merken die allerlei vegan condooms produceren. Zo zijn er behalve ruimere en strakkere vegan condooms ook vegan condooms die ultra dun zijn.

Soms gaan condoommerken nog een stapje verder: zogenoemde eco condooms stellen duurzaamheid in de brede zin centraal. Denk aan het gebruik van fair trade rubber en het reduceren van verpakkingsmateriaal.

Waaraan herken je vegan condooms?

Sommige merken zijn veganistisch gecertificeerd door middel van een registratie bij de Vegan Society. Als dit zo is, dan vermelden we dit apart bij het product.

Andere producenten van vegan condooms kiezen ervoor om niet dit keurmerk te gebruiken maar een alternatief of zelfs geen officieel keurmerk te voeren. Het is dus niet zo dat condooms zonder keurmerk altijd dierlijke ingrediënten bevatten. Buiten het vegan assortiment van Condomerie zijn er bijvoorbeeld verschillende huismerkcondooms te koop die veganistisch zijn, maar dit niet actief communiceren. Condomerie heeft goed contact met verschillende producenten en leveranciers en helpt klanten graag met het beantwoorden van specifieke vragen. Neem contact met Condomerie op voor advies.

Waarom kiest Condomerie voor vegan condooms?

Voor Condomerie is het belangrijk zoveel mogelijk mensen een condoom vinden dat ze fijn vinden om te gebruiken. Het verschilt per persoon wat belangrijk is. Sommige mensen vinden de geur van een condoom heel belangrijk, of zoeken een condoom met een speciale pasvorm. En zo zijn er ook mensen die uit idealistische overweging geen dierlijke producten willen gebruiken. Een andere reden om vegan condooms te gebruiken kan een allergie voor melkeiwit zijn. Caseïne is namelijk een dierlijk eiwit dat ook in melk zit.

De voordelen van vegan condooms

Onze vegan condooms voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als standaard condooms en beschermen tegen zwangerschap en soa’s. Een condoom biedt de beste bescherming als voldoende glijmiddel wordt gebruikt en het condoom de juiste maat heeft. Sommige mensen kiezen om die reden voor een vegan condoom met extra glijmiddel. Condomerie helpt graag bij het vinden van de juiste maat en bij het vinden van vegan glijmiddel. Met vegan condooms kies je voor een product zonder dierlijke ingrediënten én ben je goed beschermd.

Posted in News By Condomerie Team

Size Does Matter

19-02-2019 17:06

Met een beetje pijn in je buik denk je terug aan de vorige nacht. Ook al had je nu een L variant gekocht…het leek weer niet te passen. Je baalt en kijkt naar het schap met alle verschillende soorten condooms. Een XL dan maar proberen? Dat zou dan nóg een stukje groter moeten zijn, toch? 

 

Helaas. Was het maar zo simpel! In de Wereld Van De Condoom Namen geldt namelijk de regel: niets is wat het lijkt. De naam van het condoom hoeft maar weinig te zeggen over de daadwerkelijke omtrek en lengte. Neem als voorbeeld de verpakkingen hieronder: de Durex XL Power is qua lengte misschien wel groter dan de Durex Classic Natural maar scheelt qua omtrek nauwelijks. Of wat dacht je van de Ritex XXL en Billy Boy Extra Large? Met XXL namen lijken ze nog groter dan de Durex XL maar niets is minder waar: qua lengte zijn ze maar een klein stukje groter dan de Durex Classic Natural en qua omtrek zijn ze zelfs kleiner! 

 

Dus wil je voorkomen dat je volgende keer weer met pijn in je buik voor de schappen met condooms staat waar de XL leuzen je om de oren vliegen maar je eigenlijk geen idee hebt wat je nou moet kiezen? Wij hebben een uitgebreid matensysteem ontwikkeld waarin je precies kunt zien welkcondoom bij jouw maat past. Nieuwsgierig? Kom langs of neem een kijkje op onze webshop.

 

 

Posted in News By Theodoor van Boven

 

 

Posted in News By Theodoor van Boven
Over de nieuwsbrief
Bij inschrijving ontvangt u ca. 6 keer per jaar via Mailchimp onze nieuwsbrief. Afmelden kan dmv een link in de nieuwsbrief, of door contact met ons op te nemen.
 
Over ons

De Condomerie is 's werelds eerste condoomspeciaalzaak, opgericht in 1987 te Amsterdam.

kvk. 33193870.

VAT NL0086.82.033.b01.

Volg ons

Volg ons op social media:

Nieuwsbrief
Klantbeoordelingen