Alles over vegan condooms - Condoblog

Vegan condooms

Vegan condooms

Condomerie biedt standaard, ruimere én strakkere vegan condooms van verschillende merken in allerlei smaken. Dankzij de ruime keuze bij Condomerie wordt het heel leuk en makkelijk om vegan condooms te gebruiken. En om het compleet te maken: er bestaan gelukkig ook vegan glijmiddelen.

Wat zijn vegan condooms?

Door sommige condoomproducenten wordt in het productieproces van vloeibaar natuurlijk latex tot condoom een dierlijk eiwit toegevoegd: caseïne. Bij het produceren van vegan condooms wordt dit dierlijke eiwit vervangen door een alternatief (distel extract bijvoorbeeld). Onze vegan condooms zijn vrij van dierlijke ingrediënten. Er zijn tegenwoordige meerdere merken die allerlei vegan condooms produceren. Zo zijn er behalve ruimere en strakkere vegan condooms ook vegan condooms die ultra dun zijn.

Soms gaan condoommerken nog een stapje verder: zogenoemde eco condooms stellen duurzaamheid in de brede zin centraal. Denk aan het gebruik van fair trade rubber en het reduceren van verpakkingsmateriaal.

Waaraan herken je vegan condooms?

Sommige merken zijn veganistisch gecertificeerd door middel van een registratie bij de Vegan Society. Als dit zo is, dan vermelden we dit apart bij het product.

Andere producenten van vegan condooms kiezen ervoor om niet dit keurmerk te gebruiken maar een alternatief of zelfs geen officieel keurmerk te voeren. Het is dus niet zo dat condooms zonder keurmerk altijd dierlijke ingrediënten bevatten. Buiten het vegan assortiment van Condomerie zijn er bijvoorbeeld verschillende huismerkcondooms te koop die veganistisch zijn, maar dit niet actief communiceren. Condomerie heeft goed contact met verschillende producenten en leveranciers en helpt klanten graag met het beantwoorden van specifieke vragen. Neem contact met Condomerie op voor advies.

Waarom kiest Condomerie voor vegan condooms?

Voor Condomerie is het belangrijk zoveel mogelijk mensen een condoom vinden dat ze fijn vinden om te gebruiken. Het verschilt per persoon wat belangrijk is. Sommige mensen vinden de geur van een condoom heel belangrijk, of zoeken een condoom met een speciale pasvorm. En zo zijn er ook mensen die uit idealistische overweging geen dierlijke producten willen gebruiken. Een andere reden om vegan condooms te gebruiken kan een allergie voor melkeiwit zijn. Caseïne is namelijk een dierlijk eiwit dat ook in melk zit.

De voordelen van vegan condooms

Onze vegan condooms voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als standaard condooms en beschermen tegen zwangerschap en soa’s. Een condoom biedt de beste bescherming als voldoende glijmiddel wordt gebruikt en het condoom de juiste maat heeft. Sommige mensen kiezen om die reden voor een vegan condoom met extra glijmiddel. Condomerie helpt graag bij het vinden van de juiste maat en bij het vinden van vegan glijmiddel. Met vegan condooms kies je voor een product zonder dierlijke ingrediënten én ben je goed beschermd.