Why size matters - Condoblog

Why size matters

Why Size Matters

“Measure for Pleasure” wordt vaak geroepen in onze winkel, geciteerd door klanten die geamuseerd één van onze visitekaartjes met meetlint bestuderen. “Size does matter” is dan de volgende veelgehoorde zin. Deze laatste staat ook op een van onze lolly condooms. Wie onze winkel kent, snapt dat deze uitspraak niet betekent dat we een waardeoordeel hechten aan een specifieke penismaat. We vinden maat simpelweg belangrijk en hieronder leggen we uit waarom.

Zoek je condoom maat

Je kunt het vergelijken met het kopen van een spijkerbroek of BH. Ieder lichaam is anders en iedereen heeft een andere verhouding tussen lengte en omvang. Hoewel het latex behoorlijk flexibel is (zoals veel internet filmpjes aantonen waarin condooms met water worden gevuld of over een hoofd worden getrokken) kan een te strak condoom behoorlijk vervelend aanvoelen. Bovendien kan het sneller scheuren of afrollen. Bij een te los condooms bestaat de kans dat het afglijdt. "One size fits all" gaat dus ook als het gaat om condooms niet op. Vandaar dat de Condomerie rond de 100 verschillende condoommaten in de aanbieding heeft. Elk condoom in ons assortiment is gemeten en ingedeeld in ons maatsysteem: Condomerie Amsterdam Standaard (CAS). Hierdoor kun je ze makkelijk met elkaar vergelijken. Meer informatie over ons onderzoek vind je hier: Condomerie CAS Index

Aan de waslijn in onze winkel hangt een condoom van elke CAS en zo is heel duidelijk te zien dat iemand die een CAS 1 zou moeten dragen, geen CAS 9 moet gebruiken als hij veilig wil vrijen en andersom. Meestal zal de mismatch tussen penismaat en condoom gelukkig niet zo groot zijn. Maar voor veel mensen is het toch een openbaring dat condooms zo veel in maat kunnen verschillen.

Als je een pakje koopt, is het niet altijd makkelijk te zien hoe groot het condoom is dat er in zit. Als een fabrikant bijvoorbeeld “XL", “King Size” of “snugger fit” op een pakje zet is niet altijd duidelijk hoe veel kleiner of groter zo’n condoom is. Geen wonder dat veel mensen gefrustreerd raken over condooms die nooit passen, altijd afglijden, knellen en daarmee een behoorlijke spelbreker zijn. Voor veel mensen gaat dan ook een wereld open als ze erachter komen dat ze tot nu toe altijd condooms droegen die twee maten afwijken van het condoom dat hun perfect past.

Hoe weet je nu welk condoom het beste bij je past? Dit zijn wat makkelijke manieren om achter je perfecte match te komen:

Informatie op het pakje

Een standaard condoom heeft meestal een diameter van 52  mm (dit staat vaak op het pakje). Dit condoom valt bij ons in CAS 4. Een condoom met een breedte van bijvoorbeeld 56 mm of 60 mm zal ruimer vallen. Een breedte van 49 of 47 mm zit weer strakker. De lengte van een condoom vindt u meestal niet op het pakje.

Meten

De meest gemakkelijke en accurate manier is om thuis alvast je meetlint erbij te pakken en zowel je omtrek als je lengte te meten. Hoe je dit precies kunt doen lees je op condooms-op-maat. Hier kun je ook gelijk je maten invoeren. De site geeft je dan meteen een overzicht van welke condooms jou zouden moeten passen. Je kunt echter ook contact met ons opnemen of met je gegevens langs de winkel komen.

Overleg

Zonder meten komen we vaak ook al een heel eind. Aan de hand van vragen over welke condooms je tot nu toe hebt gebruikt en waarom deze wel of niet bevielen kunnen wij een inschatting maken welke CAS jou zou kunnen passen. Dit kan in de winkel, maar ook via e-mail.

Proefpakket

Onze proefpakketten geven je de mogelijkheid om van verschillende merken condooms in jouw maat uit te proberen. Ieder merk voelt, ruikt en past weer net anders en uiteindelijk is er maar één manier om erachter te komen wat jouw toekomstige condoom wordt: “Proberen is leren”. Misschien ook een leuke spreuk voor op een lolly….