De Condomerie is met recht een speciaalzaak te noemen. Sinds 1987 hebben we meer en meer kennis vergaard over condooms, glijmiddel en Safe Sex. We besteden veel tijd aan onderzoek en het geven van voorlichting. We volgen ontwikkelingen op de voet, gaan met onze tijd mee en zorgen dat al de informatie die we hebben en doorgeven, up-to-date is. Deze specialisatie en wetenschap hebben wij proberen te vangen in een woord en eigenhandig omgedoopt tot “Condomologie”.
Hieronder hebben we een aantal van Condomerie’s condomologische onderwerpen uitgelicht. Iedere link leidt weer naar meer informatie. Mocht u nog vragen hebben die met deze informatie niet beantwoord worden, neem dan gerust contact met ons op!
Wie zijn we en waar staan we voor? Wist u dat we ook een Condomerie Foundation hebben?
We adviseren graag bij het vinden van het perfecte condoom.
Hier vindt u informatie over condoommaten, ons condomerie maatsysteem en wat u kunt doen bij een condoom-allergie.
Wist u dat we ook een onderzoek hebben laten doen naar de gemiddelde penisomtrek in Nederland?
Hoe gebruik je een condoom? Hoe werkt een vrouwencondoom? We hebben hier alle gebruiksaanwijzingen voor u verzameld.
Verder vindt u hier een handige FAQ en ons lijstje met DO's and Dont's.
Over safe sex, en SOA-testen. Maar Condomerie gaat ook over familyplanning, dus we hebben het hier ook over anticonceptie en zwangerschapstesten.
En wist u dat er ook glijmiddel bestaat voor als u juist WEL zwanger wilt worden?
Hier hebben we handige extra productinformatie. Wat is een vrouwencondoom eigenlijk? En hoe kies je het beste glijmiddel?
Wanneer werd het condoom uitgevonden? En wat gebeurde er daarna?
De vader van een van de oprichters van de Condomerie was predikant. Hij doet verslag van zijn pogingen om met een bevriende huisarts, familyplanning te promoten.
En als u ooit in onze winkel bent geweest, dan kent u 'm: onze vintage lektest machine. Wat is dat eigenlijk voor een apparaat?
Condomerie werkt CO2 neutraal. Bovendien werken we samen met condoomfabrikanten om ook de productie te verduurzamen.
In het rapport " Lusten en Lasten" kunt u meer lezen over het milieueffect van de condoomproductie.
In de business case delen we onze ervaringen met onze aanpassingen om zo milieuvriendelijk mogelijk te kunnen werken. "Begin bij jezelf."