Start chat!
Chat accepted!
Sorry, the chat is not available at this moment.

Skip to Main Content »

Worlds First Condom Speciality Shop
 

U hebt niets in uw winkelwagen.

Taal

You're currently on:

Seksuele gezondheid

Veilig Vrijen en Seksuele gezondheid.

Seksuele gezondheid is een staat van lichamelijk, emotioneel, geestelijk en maatschappelijk welbevinden met betrekking tot seksualiteit. Dit is de internationaal gebruikte werkdefinitie van de Wereld Gezondheidsorganisatie (World Health Organisation).

Een belangrijk onderdeel van seksuele gezondheid is de afwezigheid van ziektes of een ongewenste zwangerschap. Daarnaast houdt het in dat men zelf kan kiezen voor seksuele contacten en relaties zonder dwang, discriminatie of geweld.

We zouden het kunnen samenvatten als seks die Veilig, Vrijwillig en Prettig is. Op deze pagina vindt u informatie over Veilig vrijen. Als u weet wat u moet doen om risico’s te beperken, dan kunt u weer ontspannen. En dat maakt de seks ook meteen weer een stuk Prettiger!

Waar kunt een soatest doen?

Wit u graag zelf een test afnemen of liever eerst een arts of verpleegkundige spreken?

Bekijk HIER de mogelijkheden.

 

SOA Wijzer (en hoe voorkom je ze?)

Op deze pagina geven we informatie over wat u kunt doen om Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA) te voorkomen. We geven bij iedere SOA aan in hoeverre het gebruik van een condoom voldoende is of dat u ook nog andere maatregelen moet nemen. Oftewel: Wanneer is een condoom veilig genoeg? Beschermt een condoom bijvoorbeeld ook tegen herpes? We beschrijven ook hoe u een SOA kunt herkennen en hoe het behandeld kan worden. (Als er toch iets mis is gegaan.) De informatie is met zorg samengesteld, maar het is mogelijk dat sommige informatie niet volledig of correct is weergegeven. Neem altijd contact op met uw arts als u denkt dat u een seksueel overdraagbare aandoening heeft.

Sex Technieken (en hoe Safe zijn ze?)

Voor eigenlijk alle sekstechnieken geldt dat het heel persoonlijk is hoe en óf je ze fijn vindt. Wij geven van een aantal technieken een korte beschrijving en vooral hoe u SOA, HIV, of zwangerschap kunt voorkomen. Is het bijvoorbeeld veilig om te pijpen zonder condoom?

Verwacht dus geen spannende tips en tricks voor seksuele handelingen, die laten we over aan de websites die zich dáárin hebben gespecialiseerd.

Over de nieuwsbrief
Bij inschrijving ontvangt u ca. 6 keer per jaar via Mailchimp onze nieuwsbrief. Afmelden kan dmv een link in de nieuwsbrief, of door contact met ons op te nemen.
 
Over ons

De Condomerie is 's werelds eerste condoomspeciaalzaak, opgericht in 1987 te Amsterdam.

kvk. 33193870.

VAT NL0086.82.033.b01.

Volg ons

Volg ons op social media:

Nieuwsbrief
Klantbeoordelingen