Ga direct naar hoofd-inhoud »

Worlds First Condom Speciality Shop
 

U hebt niets in uw winkelwagen.

Taal

U bent momenteel op:

Gardenarella (Bacteriële Vaginose)

Bacteriële Vaginose (vooral bekend onder de naam Gardenarella) is eigenlijk geen soa, maar een verstoring van het bacteriële evenwicht van de vagina. In gewone omstandigheden is de zuurgraad van de vagina in evenwicht. Bepaalde situaties kunnen het evenwicht verstoren. Bijvoorbeeld wassen van de vagina met zeep of het te lang inhouden van een tampon. Door verstoring van het evenwicht ontstaat een zuur milieu, waarin bepaalde bacterieën de kans krijgen om overmatig te groeien.

Het kan gebeuren dat de klachten plotseling optreden. Je kunt bacteriële vaginose hebben zonder dat je er last van hebt. Vooral mannen hebben vaak geen klachten.

symptomen

  • Grijskleurige vaginale afscheiding die zurig of vissig ruikt
  • Jeuk en roodheid van de vagina

De infectie kan goed behandeld worden, maar je kan onder bepaalde omstandigheden weer opnieuw last krijgen.

Safe Sex

Een condoom biedt enige bescherming, maar de infectie kan ook optreden zonder seksueel contact. Vermijd seksueel contact tijdens de behandeling om de genezing niet te hinderen. Bacteriële vaginose is vooral bekend onder de naam gardenarella.

Over de nieuwsbrief
Bij inschrijving ontvangt u ca. 6 keer per jaar via Mailchimp onze nieuwsbrief. Afmelden kan dmv een link in de nieuwsbrief, of door contact met ons op te nemen.
 
Over ons
De Condomerie is 's werelds eerste condoomspeciaalzaak, opgericht in 1987 te Amsterdam.

kvk. 33193870.

BTW NL0086.82.033.b01.

Volg ons

Volg ons op social media:

Nieuwsbrief
Klantbeoordelingen