Start chat!
Chat accepted!
Sorry, the chat is not available at this moment.

Ga direct naar hoofd-inhoud »

Worlds First Condom Speciality Shop
 

U hebt niets in uw winkelwagen.

Taal

U bent momenteel op:

Hepatitis B

Hepatitis B is een ernstige infectieziekte die wordt veroorzaakt door het Hepatitis B-virus. Dit virus dringt de levercellen binnen en veroorzaakt daar een ontsteking. Afhankelijk van de ernst van de ontsteking zijn de klachten meer of minder heftig. De duur van de klachten is wisselend, varierend van weken tot maanden. Het virus kan uit het lichaam verdwijnen, maar soms blijft de lever ontstoken en blijven de klachten terugkeren. Zo'n chronische infectie kan blijvende gevolgen hebben zoals een slecht werkende lever en leverkanker. In een aantal gevallen blijft het virus zonder klachten in het lichaam aanwezig. Deze mensen zijn wel besmettelijk en kunnen het virus doorgeven aan anderen. Het virus wordt overgedragen via bloed, sperma en vaginaal vocht. Bloed is het meest besmettelijk.

symptomen

Als je geïnfecteerd bent met het hepatitis-B-virus, merk je daar meestal weinig of niets van. Slechts één op de drie geïnfecteerden krijgt – twee weken tot zes maanden na het moment van infectie – klachten. Zoals:

  • Vermoeidheid, lusteloosheid
  • Misselijkheid, buikpijn, jeuk, gewrichtspijn, koorts
  • Geelzucht (geel oogwit, gelige huid, donkere urine, onlasting is licht van kleur)

Er bestaat een vaccinatie om Hepatitis B te voorkomen. Het is mogelijk om binnen 48 uur na infectie antistoffen toe te dienen tegen het virus. Pas een half jaar na mogelijke blootstelling kan een infectie definitief worden vastgesteld.

Safe Sex

Gebruik een condoom bij oraal, anaal en vaginaal contact. Gebruik bij beffen en rimming (likken van de anus) een liklapje. Het virus kan lang buiten het lichaam overleven dus pas ook op bij het delen van seksspeeltjes, tandenborstels en scheerapparaten. Vanwege de grote besmettelijkheid wordt bij wisselende contacten ook wel vaccinatie aangeraden. Neem hiervoor contact op met de GGD.

Over de nieuwsbrief
Bij inschrijving ontvangt u ca. 6 keer per jaar via Mailchimp onze nieuwsbrief. Afmelden kan dmv een link in de nieuwsbrief, of door contact met ons op te nemen.
 
Over ons
De Condomerie is 's werelds eerste condoomspeciaalzaak, opgericht in 1987 te Amsterdam.

kvk. 33193870.

BTW NL0086.82.033.b01.

Volg ons

Volg ons op social media:

Nieuwsbrief
Klantbeoordelingen