Ga direct naar hoofd-inhoud »

Worlds First Condom Speciality Shop
 

U hebt niets in uw winkelwagen.

Taal

U bent momenteel op:

HIV

HIV is het virus dat aids veroorzaakt. Dit virus tast het afweersysteem aan waardoor het lichaam zich steeds minder goed kan verweren tegen allerlei ziektes. Iemand die geïnfecteerd is met hiv, wordt seropositief genoemd. Wie seropositief is, hoeft nog niet ziek te zijn, maar het virus is ondertussen wel actief en beschadigt het afweersysteem. Het kan wel tien jaar duren voordat iemand ernstige klachten krijgt. Pas als het afweersysteem zo erg is aangetast dat de patient echt ziek wordt, stelt een arts de diagnose aids. Als je seropositief bent, kun je het virus doorgeven aan anderen. Ook als je geen klachten hebt. Een infectie met hiv kan plaatsvinden via onveilig seksueel contact, via bloedcontact (bijv. naalden, bloedtransfusie), tijdens de geboorte en door het geven van borstvoeding. Het virus bevind zich vooral in bloed, sperma, vaginaal vocht, voorvocht en moedermelk. Speeksel, zweet, traanvocht, urine en ontlasting zijn alleen gevaarlijk als er zichtbaar bloed in zit en als er risico is dat dit direct in de bloedbaan van de ander terecht kan komen.

Symptomen

De eerste verschijnselen kunnen zijn:
  • Opgezette klieren,
  • koorts,
  • diarree,
  • vermoeidheid,
  • nachtzweten
  • Menstruatiestoornissen
  • Fors gewichtsverlies
  • Grote bevattelijkheid voor allerlei infecties en ziektes

Safe Sex

Gebruik een condoom bij anaal, vaginaal en oraal contact. De kans op infectie is groter tijdens de menstruatie, bij wondjes en als je een andere soa hebt. Gebruik bij beffen een liklapje en wees voorzichtig met het delen van seksspeeltjes: reinig ze of doe er een condoom om dat je verwisselt bij het "doorgeven". Anale sex levert extra risico omdat er sneller beschadigingen kunnen ontstaan. Bij orale sex zonder klaarkomen in de mond en buiten de menstruatie periode is de kans op besmetting overigens klein. De hoeveelheid hiv in vaginaal vocht en voorvocht is laag en het speeksel vermindert de werking van het virus.

Over de nieuwsbrief
Bij inschrijving ontvangt u ca. 6 keer per jaar via Mailchimp onze nieuwsbrief. Afmelden kan dmv een link in de nieuwsbrief, of door contact met ons op te nemen.
 
Over ons
De Condomerie is 's werelds eerste condoomspeciaalzaak, opgericht in 1987 te Amsterdam.

kvk. 33193870.

BTW NL0086.82.033.b01.

Volg ons

Volg ons op social media:

Nieuwsbrief
Klantbeoordelingen