Start chat!
Chat accepted!
Sorry, the chat is not available at this moment.

Skip to Main Content »

Worlds First Condom Speciality Shop
 

U hebt niets in uw winkelwagen.

Taal

You're currently on:

Syfilis

Syfilis wordt veroorzaakt door een bacterie die zich nestelt in de vagina, de penis de anus en soms in de mond. Twee tot twaalf weken na infectie kunnen er een of meerdere zweertjes ontstaan op de penis, vagina, anus of mond. De lymfeklieren in de buurt van deze zweertjes raken opgezet. Dit verdwijnt vanzelf binnen 2 ‡ 3 weken. De ziekte is dan echter niet over! Enkele weken later treedt het tweede stadium van de ziekte in. De syfilisbacterie is dan via de bloedbaan door het hele lichaam verspreid. Als de ziekte in dit stadium niet wordt behandeld, treedt het sluimerstadium in waarin de patient nauwelijks klachten heeft maar wel besmettelijk is. Later, soms na jaren, kunnen verschillende organen beschadigd raken: de hersenen, het ruggenmerg, het hart, de aorta en de botten.

Symptomen

  • Vlekjes op de huid over het hele lichaam (vooral op de handpalmen en voetzolen)
  • Grieperig gevoel: hoofdpijn, keelpijn, moeheid, verhoging
  • Haaruitval
  • Oogklachten met oogbolontsteking en gezichtsverlies
  • Een soort wratjes in de buurt van de geslachtsdelen of de anus

Als je er op tijd bij bent, is Syfilis goed te behandelen.

Safe sex

Gebruik een condoom bij anaal, vaginaal en oraal contact. Gebruik bij beffen en rimming (likken van de anus) een liklapje. Vermijdt onbeschermd contact tussen de geslachtsdelen (ook via je handen). Pas op met het delen van seksspeeltjes: reinig ze of doe er een condoom om dat je voor het "doorgeven" verwisselt.

Over de nieuwsbrief
Bij inschrijving ontvangt u ca. 6 keer per jaar via Mailchimp onze nieuwsbrief. Afmelden kan dmv een link in de nieuwsbrief, of door contact met ons op te nemen.
 
Over ons

De Condomerie is 's werelds eerste condoomspeciaalzaak, opgericht in 1987 te Amsterdam.

kvk. 33193870.

VAT NL0086.82.033.b01.

Volg ons

Volg ons op social media:

Nieuwsbrief
Klantbeoordelingen