Start chat!
Chat accepted!
Sorry, the chat is not available at this moment.

Skip to Main Content »

Worlds First Condom Speciality Shop
 

U hebt niets in uw winkelwagen.

Taal

You're currently on:

Condooms op maat

Hoe bepaal ik de juiste condoommaat?

Een condoom met een goede pasvorm is veiliger en comfortabeler in gebruik.

Bij de maat van een condoom is vooral de omtrek belangrijk. Dat maakt of een condoom makkelijk om gaat en of het vervolgens knelt of juist comfortabel zit.

Als u de juiste omtrek heeft gevonden, kunt u binnen die maat op zoek naar een condoom met de lengte die uw lengte het best benadert.

Condomerie adviseert dat het condoom wel een klein beetje knelt. Zo blijft het condoom ook zitten als uw erectie even minder wordt. Maar het staat u natuurlijk vrij om voor een iets strakkere of juist ruimere maat te kiezen als u dat fijner vindt.

Om verschillende condoommerken goed met elkaar te kunnen vergelijken, heeft Condomerie een maat systeem ontwikkeld (CAS). De meeste condooms met een standaard maat vallen in CAS 4 of 5. Zoekt u een kleiner condoom? Kijk dan in CAS 1,2 of 3. Zoekt u een groter condoom, kijk dan bij CAS 6 en 7 voor Large en CAS 8 en 9 voor Extra Large.

Omtrek of breedte?

Het Condomerie systeem gaat uit van de omtrek van het condoom. Op het pakje staat juist de nominale breedte vermeld (dat is de breedte van het condoom als het plat over een lineaal ligt.) U kunt als stelregel aanhouden dat een condoom breedte van 52 of 53 mm een gemiddelde condoommaat is. Dit komt overeen met Condomerie's CAS 4 en 5.

Zoekt u een smaller condoom? probeer maat 47 of 49 eens. Zoekt u juist iets breders? Kijk voor Large condooms bij 57 en 60 mm ( CAS 6 en 7) en voor Extra Large bij 64 en 69 mm nominale breedte (CAS 8 en 9).

Bent u niet zeker over wat u zou moeten gebruiken, probeer onze proefpakketten of bekijk ons speciale maatsysteem.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Over de nieuwsbrief
Bij inschrijving ontvangt u ca. 6 keer per jaar via Mailchimp onze nieuwsbrief. Afmelden kan dmv een link in de nieuwsbrief, of door contact met ons op te nemen.
 
Over ons

De Condomerie is 's werelds eerste condoomspeciaalzaak, opgericht in 1987 te Amsterdam.

kvk. 33193870.

VAT NL0086.82.033.b01.

Volg ons

Volg ons op social media:

Nieuwsbrief
Klantbeoordelingen