Vrouwencondoom comfortabel? - Condoblog

Vrouwencondoom comfortabel?

Vrouwencondoom comfortabel? 

Vaak krijgen we vragen over het vrouwencondoom en waarom je het zou gebruiken in plaats van een “gewoon” mannencondoom. Het vrouwencondoom biedt een mogelijkheid voor vrouwen om zichzelf te beschermen, en dus niet afhankelijk te zijn van de man die wel of geen condoom draagt. Ook is het een oplossing voor stellen, die geen passend condoom voor de man kunnen vinden. Maar daarnaast is er ook een ander niet onbelangrijk argument om een keer een vrouwencondoom uit te proberen. Sommige mensen - met name zij die gewend zijn om zonder condoom te vrijen - vinden een vrouwencondoom namelijk comfortabeler dan een mannencondoom. 

Als je gewend bent om zonder condoom te vrijen (bijvoorbeeld omdat je een vaste relatie had en een ander anticonceptiemiddel gebruikte en een SOA kon uitsluiten) kan het gebruiken van een vrouwencondoom, in ieder geval voor de man, iets dichter in de buurt komen van het gevoel om te vrijen zonder condoom. Het zit niet strak om de penis van de man heen en dat kan voor hem tot meer sensatie leiden (let wel dat geen enkel condoom te strak hoort te zitten en je er altijd op moet letten dat je de juiste condoommaat gebruikt. Meer informatie vind je onder “condooms op maat” op onze website). Een vrouwencondoom past bijna altijd en is dus niet afhankelijk van de penismaat van de man.

Een ander voordeel van het vrouwencondoom is dat de vrouw het enkele uren voor het vrijen kan inbrengen, waardoor de vrijpartij niet onderbroken hoeft te worden.  Een veel verkocht vrouwencondoom is het FC2. Dit is gemaakt van nitriel en dus ook geschikt voor de meeste mensen met een latex-allergie. Het materiaal past zich goed aan aan de lichaamswarmte, wat ook weer kan bijdragen aan een natuurlijk gevoel. 

Vrouwencondooms hebben meestal een binnenring of een kleine spons – die je inbrengt in de vagina – en een buitenring – die buiten de vagina blijft. Beide ringen zorgen ervoor dat het vrouwencondoom op zijn plaats blijft, maar kunnen ook voor extra plezier zorgen doordat men er tijdens het vrijen tegen aankomt.  Op deze website is er een heleboel meer te lezen over het vrouwencondoom (via het menu of de zoekmachine) en via onze webshop kun je verschillende vrouwencondooms bestellen om ze zelf te proberen. 

female-condom