Ga direct naar hoofd-inhoud »

Worlds First Condom Speciality Shop
 

U hebt niets in uw winkelwagen.

Taal

U bent momenteel op:

Durex Sensilube 40ml

Durex Sensilube 40ml

Beschikbaarheid: In voorraad

Productnaam Prijs Aantal
Durex Sensilube 40ml-1x1’s (stuks)
€ 9,20
Durex Sensilube 40ml-2x1’s (stuks)
€ 17,50
Durex Sensilube 40ml-6x1’s (unit)
€ 51,30

Beschikbaarheid: In voorraad

Snel overzicht

Glijmiddel op waterbasis in een makkelijk doseerpompje.
Sensilube glijmiddel is niet vet en kan uitstekend samen met condooms gebruikt worden. Geur- , kleur,- en smaakloos.
 

Extra informatie

Merk Durex

Details

Sensilube is kleur-, reuk- en smaakloos. Sensilube is niet vet en in water oplosbaar, zodat het uitstekend samen met condooms gebruikt kan worden.

Hoe gebruik je Sensilube glijmiddel ?

Sensilube kan zowel bij het voorspel als tijdens de geslachtsgemeenschap (dagelijks) gebruikt worden. De beste resultaten worden verkregen wanneer beide partners Sensilube gebruiken. Bij langdurige vaginale droogheid kunt u overwegen uw huisarts of gynaecoloog te raadplegen.

Vaginale droogheid is een veelvoorkomend probleem, het kan seks erg onplezierig of zelfs erg pijnlijk maken. Veel vrouwen denken dat vaginale droogheid niet normaal is, waardoor ze er nauwelijks over durven praten. Hierdoor blijven pijnlijke klachten onnodig bestaan.

Bij deze klacht wordt vaak gedacht aan vrouwen in de overgang of na een bevalling, maar naar schatting heeft 1 op de 3 vrouwen last van vaginale droogheid. Het kan dus op elke leeftijd voorkomen zonder dat je in de overgang zit of recent bevallen bent. Gelukkig is hier vaak zelf iets aan te doen.

Vrouwen hebben bij vaginale droogheid vaak last van irritatie van de vagina zoals jeuk, een branderig en/of stekend gevoel in het begin van de vagina, pijn bij het vrijen en het plassen en soms een onaangename geur door de veranderde zuurgraad in de vagina.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het ontstaan van vaginale droogheid. Schaamte voor het eigen lichaam, afleidende gedachten en gebrekkige communicatie tussen partners kan leiden tot verminderde of geen seksuele opwinding. Wanneer vrouwen zonder seksuele opwinding vrijen, kunnen ze in een vicieuze cirkel terechtkomen van angst, spanning en pijn.

De vicieuze cirkel

Veel vrouwen hebben seks zonder voldoende zin te hebben en dus geen of onvoldoende opwinding beleven. Het gevolg hiervan kan zijn dat door vaginale droogheid irritatie (bij de ingang van de vagina) kan ontstaan. Vrouwen omschrijven deze pijn meestal als branderig. Door de pijn kan op een gegeven moment angst voor pijn ontstaan, waardoor de bekkenbodemspieren kunnen gaan aanspannen (of dat vrouwen zelfs vaginistisch gaan reageren). Het aanspannen van de bekkenbodemspieren kan ook weer pijnklachten geven, waardoor je helemaal niet meer opgewonden raakt en de vagina nog droger wordt. Op deze manier is de vicieuze cirkel rond.

In perioden van nervositeit en stress produceert het lichaam minder vocht. Het resultaat hiervan kan zijn droge ogen, mond en vagina

Bepaalde medicijnen en ziekten kunnen voor vaginale droogheid zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan antidepressiva, medicijnen tegen urine-incontinentie, antihistaminica en diuretica. Ook medische behandelingen kunnen klachten van vaginale droogheid geven zoals tijdens en na chemokuren en nierdialyses. Bepaalde ziektes waarbij vaginale droogheid vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld diabetes, endometriose en nierziekten.

Vaginale droogheid kan ook het gevolg zijn van hormonale veranderingen. In de periode na de bevalling en in de tijd dat er borstvoeding wordt gegeven, treden er veranderingen op in de hormoonhuishouding, waardoor de natuurlijke vaginale bevochtiging afneemt. Meestal duurt dat enkele weken tot soms maanden na de bevalling. Wanneer borstvoeding wordt gegeven duurt het herstel van de normale vochtproductie langer.

Tijdens en na de overgang, (menopauze): Tijdens de overgang neemt de aanmaak van het hormoon oestrogeen af. Door de afname van dit hormoon kan vaginale droogheid ontstaan. Volgens onderzoek van het NIPO (1998) zijn 800.000 vrouwen in Nederland in de overgang.

Van sommige anti-conceptiepillen is bekend dat er een verandering in de vaginale afscheiding kan optreden. Dat kan weer tot vaginale droogheid leiden.

TIPS

Hoe is irritatie, die tot vaginale droogheid kan leiden, te voorkomen: Geen zeep gebruiken in de buurt van de vagina Niet dagelijks een inlegkruisje gebruiken Draag geen nylon of kunststof slipjes, alleen katoenen slipjes Liefst geen geparfumeerd toiletpapier gebruiken Geen vaginale sprays gebruiken Veeg je billen af van voren naar achteren en niet van achteren naar voren
Over de nieuwsbrief
Bij inschrijving ontvangt u ca. 6 keer per jaar via Mailchimp onze nieuwsbrief. Afmelden kan dmv een link in de nieuwsbrief, of door contact met ons op te nemen.
 
Over ons
De Condomerie is 's werelds eerste condoomspeciaalzaak, opgericht in 1987 te Amsterdam.

kvk. 33193870.

BTW NL0086.82.033.b01.

Volg ons

Volg ons op social media:

Nieuwsbrief
Klantbeoordelingen